ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, sezonu değerlendirdi

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, geride kalan 2017-2018 sezonunun değerlendirmesini yaptı. “Denizli’de koca bir sezon centilmenlik içinde geçti” diyen Ceşen, “Bir yılda tüm kategorilerde yaklaşık 3 bin maç oynandı. Özellikle altyapıda yer alan takımların sayısının artması gelecek için bizleri umutlandırıyor” dedi.


ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, sezonu değerlendirdi

Denizli’de amatör liglerde 2017-2018 sezonu yapılan müsabakalarla tamamlandı. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, geride kalan sezon ile ilgili değerlendirme yaptı. “2017- 2018 Futbol Sezonu yoğun katılımın olduğu, mücadele açısından heyecanın bitmek bilmediği dolu dolu geçen bir sezon oldu” diyen Başkan Ceşen, “İlimizde bu sezon 6000 lisanslı sporcumuz 13 Kategoride liglere katıldı. Yaklaşık 3000 müsabakanın oynandığı sezona en yoğun katılım U13, U12 ve U11 Liglerinde oldu” dedi.
 

BAL’DA HEYECAN YÜKSEKTİ
Geride bıraktığımız sezonda Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi Çal Belediyespor, Kale Belediyespor ve Sarayköy 1926 Futbol Kulübü temsil ettiğinin altını çizen Başkan Ceşen, “8. Grup’ta yer alan takımlarımızdan Kale Belediyespor ligi üçüncü, Çal Belediyespor dördüncü ve Sarayköy 1926 FK ise yedinci sırada tamamladı. Statü gereği Sarayköy 1926 FK Denizli Süper Ligi’ne düştü. Tavas Birlikspor ile oynadığı Play-Out müsabakasını kaybeden Çal Belediyespor da küme düşme üzüntüsünü yaşadı. 2018-2019 Futbol Sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde ilimizi geçen yılda bu ligde yer alan Kale Belediyespor, Denizli Süper Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Serinhisarspor ve Play-Out maçını kazanan Tavas Birlikspor temsil edecek. Şimdiden bu takımlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

SÜPER AMATÖR 14 TAKIMLA OYNANACAK
Denizli Süper Ligi’nde de heyecanlı maçlar oynandığını da hatırlatan Denizli ASKF Başkanı Ceşen, “14 Takımın yer aldığı Denizli Süper Amatör Ligi Serinhisarspor, 26 maçta aldığı 24 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi ve 73 puanla şampiyon olarak tamamladı. Ligden çekilen İncilipınarkentspor, Pamukkalespor ve Merkezefendispor 1. Amatör Küme’ye düştü. Denizli Atatürk Stadı’nda oynanan Tavas Birlikspor-Çal Belediyespor Play-Out müsabakasında Çal Belediyespor’u mağlup eden Tavas Birlikspor Spor Toto Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısını gösterdi. Süper Amatör Lig bu sezon olduğu gibi önümüzdeki sezonda 14 takımla oynanmaya devam edecek” dedi.
DenizliAmatörKulüp

AMATÖR KÜMELER NEFES KESTİ
Denizli’de 1. Ve 2. Amatör Kümeler’de heyecanın hiç azalmadığının altını çizen Başkan Ceşen, “Denizli 1. Amatör Küme müsabakalarında ise 32 takım 3 grupta mücadele etti. A ve B Grubu’ndan 3’er C Grubu’ndan ise 4 takım Play-Off oynamaya hak kazandı. Heyecanın son haftaya kadar sürdüğü Play- Off müsabakaları sonucunda Denizli Starspor, Kalınkozspor ve Çamelispor Süper Amatör Lig’e yükselirken, grup müsabakalarında son sırayı alan Baklan Belediyespor, Karayahşilerspor ve Honazspor 2. Amatör Küme’ye düşme üzüntüsünü yaşadı. 4 Grupta 28 takımın mücadele ettiği 2. Amatör Küme müsabakalarında ise 7 takım 1. Amatör Küme’ye çıkma başarısı gösterdi. Pamukkale Kartalspor, Denizli Adaletspor, ASP Gençlikspor, Denizli Gençlergücüspor, Yatağanspor, Siteler Mahallesispor, Bekilli Belediyespor ve Kutlubeyspor gruplarını ilk 2 sırada tamamladığı için doğrudan bir üst lige yükselme başarısı gösterdi. Gruplarını 3. sırada tamamlayan takımlar arasından Gürpınarspor 7. takım olarak 1. Amatör Küme’ye yükselme başarısı gösterdi” diye konuştu.

 

“GELECEK GENÇLERDE”
Türk futbolunun bacasız fabrikasının gençlerin oluşturduğu altyapılar olduğunu söyleyen Başkan Ceşen, “Alt yapı ligleri ise her sezon olduğu gibi bu sezonda U19 1. Küme, U19 2. Küme, U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde oynandı. İl genelinde yapılan 3000 müsabakanın 2300’den fazlası alt yapı liglerinde oynanıyor. Geleceğin sporcularının yetişeceği bu liglere katılım oranının yüksek olması bizleri umutlandırıyor. Önümüzdeki yıllarda yapılan doğru planlamalar ile kulüplerimizin alt yapı liglerinde başarı çıtasını daha da yükselterek, ilimizde ve ülkemize başarılı ve ahlaklı bir çok sporcu kazandıracağına inancımız tam. Özellikle alt yapı liglerinde ki başarıyı arttırma adına bir çok çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

DenizliAmATÖRkULÜP

CENTİLMENLİK ÖNPLANDA OLDU
2017-2018 sezonun genel değerlendirmesini de yapan Denizli ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, liglerin oynanmasında emekleri olan hakem, saha komiseri, gözlemci, tertip komiteleri üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, sağlık ve saha görevlileri, antrenörlere, sporculara ve amatör ailesine teşekkür etti. Bu sezon tüm kategorilerde maçların sonunda dereceye giren takımlara kupalarının maçların hemen ardından verildiğini de anımsatan Başkan Ceşen, “Biz ter kurumadan ödülün verilmesi taraftarıyız. Bu nedenle de yönetim kurulu üyelerimizle birlikte her yaş kategorisinde maçların hemen ardından kupa ve madalyaları teslim ettik. Bu uygulamamız gelecek yıllarda da devam edecek” dedi. “Mücadelenin ve heyecanın son ana kadar devam ettiği bir sezonun geride bıraktık” diyen Ceşen, sözlerine şöyle devam etti; “Sezonu şampiyonlukla taçlandıran tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca Fair-Play ruhu ile mücadele eden, şampiyonluğa ulaşamamış olsalar da fedakarca amatör sporumuza hizmet eden tüm takımlarımıza teşekkürü borç bilirim. Unutmamalıyız ki ‘Spor Amatörlerle Başlar’. İlimiz ve ülke sporumuza hizmet eden kulüp başkanlarımıza, yöneticilerimize, teknik adamlarımıza ve sporcularımıza şükranlarımı sunarım. Bizler ASKF yönetimi olarak gençlerin spor yapmasına imkan sağlamak amacıyla hem devletimizin hem de belediyelerin desteklerini almak için gerekli olan  çalışmaları yapıyoruz. Bu vesile ile hem malzeme hem de maddi destek sağlayan tüm kurumlara ve onların başındaki çok değerli sporcu dostu yöneticilere teşekkür ediyorum. Gelecek sezonlarda bu desteklerle birlikte büyümeye devam eden amatör ailemizle daha güzel başarılar yaşamayı umuyoruz. Huzur ve mutluluk içerisinde amatör sporu özleyeceğiniz bir yaz tatili geçirmeniz dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.