İlk kez milli formayı giydi ve Balkan şampiyonu oldu

CHP Denizli Eski İl Başkanı Mahir Akbaba, Yunanistan'ın Selanik kentinde master atlet olarak yarıştı. Balkan Master Atletler Şampiyonası'nda Denizli ve Türkiye'yi temsil eden Akbaba, "4*400 m bayrak yarışında Türkiye Milli Takımı olarak 40-44 yaş grubunda Balkan Şampiyonluğu'na koştuk Ve inanın; çok mutluyum, çok gururluyum; Ne mutlu Türküm diyene" ifadelerini kullandı.

CHP Denizli Eski İl Başkanı Akbaba Selanik’te Balkan Master Atletler Şampiyonasında yer aldı. İlk kez milli formayı giyen Akbaba, Türkiye ve Denizli’yi 1.500 m, 5.000 m ve 4*400 Bayrak yarışlarında temsil etti.

Katıldığı şampiyona hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mahir Akbaba, şu ifadelere yer verdi:

Selanik Kaftancıoğlu (Kaftanzoglio) Stadyumu’nda düzenlenen; Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan; 13 Balkan ülkesinden 700’e yakın master atletin katıldığı; 2022 Balkan Master Atletler Şampiyonası’na; 14 kadın ve 48 erkek; toplam 62 atletimizle Milli Takım olarak yer aldık.

Türkiye’miz adına 60 ila 80 arası madalya beklentisi ile koşu, gülle/çekiç/disk atma, yüksek/ciritle/3adım/engelli atlama ve bayrak; yarıştık.

Yaklaşık 3 yıldır atletizle uğraşıyorum; son 6 aydır da bu Balkan Şampiyonası’na hazırlanıyordum.

İlk kez milli formayı giydim ve ilk uluslararası deneyimim; 1.500 m, 5.000 m ve 4*400 Bayrak yarışlarında Türkiye’mizi temsil ettim.

Çok iddialı, kaliteli ve üst düzey rakiplere karşı oldukça yüksek tempolarda koşacağımızı biliyordum; kendime şunun sözünü vermiştim; kalbimden, beynimden, bedenimden, bacaklarımdan gelenin maksimumunu yansıtacağım, limitlerimi aşıp, sonuna kadar zorlayacağım; madalya tabi ki en iyi kim hazırlandıysa onun hakkı…

4*400 m bayrak yarışında Türkiye Milli Takımı olarak 40-44 yaş grubunda Balkan Şampiyonluğu’na koştuk.

Ve inanın; çok mutluyum, çok gururluyum; Ne mutlu Türküm diyene”.