Denizli Basket evindeki ilk maçı kazandı

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, Türkiye Basketbol 2.Ligi’nde PAÜ Spor Yerleşkesi’nde konuk ettiği Haliliye Belediye’yi 82-71 mağlup etti. Denizli basket, kendi evindeki ilk lig maçını kapalı gişe oynadı. Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Baş Antrenörü Ateşdağlı, “Bu galibiyeti son saniyeye kadar bize destek olan seyircimize armağan ediyorum” dedi.


Denizli Basket evindeki ilk maçı kazandı

Geçtiğimiz hafta Samsun deplasmanından galip dönen Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, ligin 2.haftasında Haliliye Belediye ile karşı karşıya geldi. PAÜ Spor Yerleşkesi’nde oynanan maçın ilk periyodunu 18-16 geride tamamlayan Denizli Basket, ikinci periyoda hızlı bir giriş yaptı ve ilk yarıyı 34-28 önde kapattı.

PAÜ Spor Yerleşkesi’ni tıklım tıklım dolduran taraftarların desteğini arkasına alan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket üçüncü periyodu 47-45 önde tamamladı. Denizli Basket’in önde olduğu ve karşılıklı sayıların atıldığı son periyotta ise Haliliye Belediye farkı kapatarak skoru 64-64 yaptı.

Beraberlik ile sonuçlanan son periyot sonrasında maç 5 dakikalık uzatmaya gitti. Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Baş Antrenörü Şahin Ateşdağlı’nın uyarılarıyla ve taraftarın müthiş tezahüratlarıyla tekrar öne geçen Denizli Basket, maçı 82-71 kazanarak ligde 2’de 2 yaptı.

Baş Antrenör Ateşdağlı, “Bu maça çok iyi hazırlandık. Haliliye Belediye de ligin kaliteli takımlarından biri. İlk periyotta geriye düşmemize rağmen, sonrasında istediklerimizi sahada uyguladık ve öne geçtik. Son ana kadar önde gittiğimiz maç bir anda uzatmalara gitti. Tribünleri tıklım tıklım dolduran seyircimiz son ana kadar bizleri desteklediler. Onların desteği ile maçı koparmayı bildik ve ligde 2’de 2 yaptık. Bu galibiyeti son saniyeye kadar bize destek olan seyircimize armağan ediyorum” şeklinde konuştu.

Merkezefendibasket

Merkezefendibasket